[ubermenu config_id="main" menu="352"]

LG Electronics

Patrick Bouman
Sales Manager “Business Solutions”
LG Electronics Netherlands

Chiel van den Berg
Benelux Branch Sales IT
LG Electronics Netherlands

Michaël Van den Abbeele,
B2B Sales Director Beux
LG Electronics Belux

Wat heeft LG doen besluiten om voor Epatra te kiezen?

LG heeft 5 jaar geleden besloten om nog meer en nauwkeuriger met Epatra te gaan samenwerken. Onze partnership was al uitstekend, maar forecasting is steeds belangrijker geworden in de markt waarin wij opereren. De vernieuwde samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is. Er is niet langer alleen voorraad in het LG warehouse, maar ook bij Epatra. Daar komt bij dat er een actieve rol is weggelegd voor de Key Account Manager van Epatra om LG een nog betere propositie te geven in de groeiende B2B markt.

Hoe bevalt de samenwerking met Epatra?

Maandelijks is er een vast overleg tussen LG en Epatra. In dit overleg worden de gemiddelde verkoop over de afgelopen periode, welke nieuwe klanten erbij zijn gekomen en bij welke klanten er extra focus moet komen te liggen doorgenomen. Daarnaast wordt de gemiddelde voorraadpositie besproken en waar nodig bijgesteld. Hierdoor is er altijd een gezonde voorraadpositie. Ook is er een regelmatige sell out en data uitwisseling tussen beide bedrijven, zodat LG weet wat voor en waar haar assortiment wordt verkocht. Ik kan dus niet anders zeggen dat de samenwerking uitstekend is.

Welke meerwaarde heeft Epatra?

Doordat Epatra actieve Key Account Managers in de buitendienst heeft, is er, buiten de bezoeken die de sales mensen van LG afleggen, extra focus vanuit de distributeur. Hierdoor wordt de LG line up nog beter onder de aandacht gebracht in de sterk groeiende B2B markt. Epatra laat haar personeel twee keer per jaar trainen door LG, zodat alle kennis en kunde in huis is. Epatra gebruikt regelmatig de showroom van LG en heeft zelf ook LG demoapparatuur in haar eigen showroom. Verder is er een actieve samenwerking op marketinggebied en is Epatra kennispartner voor veel LG resellers. Tenslotte levert Epatra een compleet pakket optionele accessoires, zodat een reseller alle audiovisuele apparatuur bij één leverancier kan bestellen.

 

Epatra B.V.
Ohmweg 63
2952 BB Alblasserdam
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra B.V.
Spoorstraat 56F
8271 RH IJsselmuiden
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra BVBA
Singel 5
2550 Kontich
België
Tel: +32(0)3 - 808 08 35
E-mail: info@epatra.be
Website: www.epatra.be

ACE AV
Bergkällavägen 34
192 79 Sollentuna (Stockholm)
Zweden
Tel: +46 (0)8 - 4463720
E-mail: info@aceav.se
Website: www.aceav.se

Epatra, dé audiovisuele dienstributeur