+31(0)78 - 68 11 420 // +32(0)3 – 808 08 35 info@epatra.eu

Waarom alleen doen, als we samen sterker staan?

Epatra kan je begeleiden vanaf het moment dat de lead binnenkomt

Epatra noemt zich niet voor niets graag een dienstributeur. Een product leveren is niet zo moeilijk en daar hebben we een handig bestelportal voor. Maar bij projecten zou je best kundige ondersteuning kunnen gebruiken. Bij het opstellen van de offerte bijvoorbeeld. Of misschien vind je het fijner om de installatie door Epatra te laten uitvoeren. Met onze projectbegeleiding kunnen wij jou van A tot Z begeleiden of werk uit handen nemen.

Real-time en transparant

Onze projectbegeleiding is zelfs mogelijk wanneer je de producten niet via ons aangeschaft. Het hele proces is real-time te volgen in ons portal. Hiermee borgen we het proces en maken we het transparant, zodat je altijd weet wat de huidige status is.

Jouw klant blijft jouw klant

Ons projectteam, bestaande uit projectbegeleiders, technisch consultants, werkvoorbereiders en installateurs, staat voor je klaar om jouw voorstel voor de klant op te pakken en tot een succes te brengen. Epatra zal altijd objectief en alleen namens jou als reseller handelen. Jouw klant blijft jouw klant.

Samen op bezoek

Samen op bezoek bij jouw klant

Ben je op zoek naar een technisch gesprekspartner? Epatra gaat graag mee op gesprek bij de klant. Onze projectbegeleiders hebben ruime ervaring in het voeren van dit soort gesprekken en hebben daarnaast de kennis om de klant te voorzien van alle informatie.

Of wil je graag een demonstratie geven? Nodig je klant uit voor een inspiratiesessie in onze showroom zodat hij de producten first-hand kan bekijken en ervaren. Vervolgens voeren we samen het gesprek onder het genot van een lekker kopje koffie of heerlijke lunch.

Offerte opstellen

Een eerlijke en transparante offerte

Vind je het lastig om een complete offerte op te stellen? Epatra helpt je bij het formuleren van een transparante offerte. Aangevuld met productspecificaties en tekeningen bieden we jouw klant een complete en aantrekkelijke offerte met een optimale scoringskans.

Snelle levering

Snelle levering op elke gewenst adres

Je bestelling (op afroep) rechtstreeks bij je klant laten leveren? Bij Epatra is drop shipment mogelijk, wat je kosten, tijd en werk scheelt. Je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Daarnaast is je bestelling tijdens levering verzekerd en wordt het onherkenbaar verzonden, zodat het veilig aankomt. Wij zorgen ervoor dat de producten op de afgesproken dag en het eventueel afgesproken tijdstip bezorgd worden.

Vakkundige installatie

Door onze gecertificeerde installateurs

Heb je niet de mogelijkheid of tijd om de installatie zelf uit te voeren? Epatra neemt de volledige installatie uit handen en laat deze uitvoeren door onze eigen vakkundige en gecertificeerde installateurs. Er is een werkvoorbereider aanwezig voor extra begeleiding ter plekke. Zo worden eventuele obstakels direct opgelost.

Alle installaties worden aangesloten op de bestaande infrastructuur en gebruiksklaar opgeleverd, waarbij onze installateur de klant een korte instructie-uitleg geeft. En uiteraard laten we de ruimte weer schoon en netjes achter, waarbij we het afval meenemen.

Gebruikerstraining

Voor optimaal gebruik

De juiste gebruikerstraining voor de klant is niet alleen bevorderend voor het gebuikersplezier, maar het voorkomt ook klachten, storingen en verkeerd gebruik. Wat resulteert in minder kosten en een betere gebruikerservaring. Ons projectteam heeft de kennis en vaardigheden om deze trainingen te geven. Zo zorgen we ervoor dat de klant het maximale haalt uit de aangeschafte oplossingen

Facturatie

Ondersteuning bij de facturatie

Een correcte facturatie moet niet onderschat worden, zeker bij grotere projecten. Tussen offerte en facturatie zit een heel proces, die het project kunnen beïnvloeden. Bestaande onderdelen worden aangepast of er worden extra producten en/of diensten afgenomen. Epatra helpt je met het opstellen van een overzichtelijke en gespecificeerde factuur.

Service contract (SLA)

Service is bij ons meer dan garantie

De SLA’s van Epatra zijn onderverdeeld in een Care Pack voor oplossingen en een Maintenance Pack voor onderhoud. Los of gecombineerd af te sluiten, geheel naar wens van de klant. Een Care Pack garandeert dat jouw klant snel of zelfs supersnel weer de beschikking heeft over werkende apparatuur. Een Maintenance Pack vermindert de kans op storingen en verlengt de levensduur van de apparatuur.

Lees meer over onze Service Level Agreements (SLA)

Neem contact met ons op

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

De aanvraag is succesvol verzonden