+31(0)78 - 68 11 420 // +32(0)3 – 808 08 35 info@epatra.eu

Vergelijking: InstaShow, VisionShare en ScreenBeam

Wireless, Unified Communications & Interactieve touchscreens

Twijfel jij wel eens of je product A of product B aanbiedt aan je klant. En op basis van welke criteria maak je dan de keuze? Gevoel, voorkeur en/of ervaring? Het AV-landschap zit tegenwoordig vol met gelijkwaardige producten. Om het overzichtelijk te houden voor je, hebben we drie draadloos presenteren-oplossingen in één overzicht gezet. In deze trio-test: BenQ InstaShow, Actiontec SreenBeam en Northvision VisionShare.

Meer dan droge specificaties

Natuurlijk kunnen we de vergelijkingstabel vol gooien met droge specificaties die je misschien al kent of eigenlijk helemaal niet boeien. Het gaat erom dat je het beste product aansluit bij de wensen en situatie van je klant. Hieronder staan een aantal onderwerp uitgeschreven en wat de fabrikanten daarin bieden.

Verbinden met een laptop

Er zit verschil tussen de oplossingen in de methode waarop er verbonden wordt met het display. BenQ en Northvision werken met een dongel die op een laptop wordt aangesloten. Beide hebben een HDMI of USB-C aansluiting, maar verschillen in maximale range. ScreenBeam verbindt via een peer-to-peer connectie, waardoor de module geheel uit het zicht weggewerkt kan worden.

Alle oplossingen kunnen presenteren vanaf Windows laptops en Macbooks. ScreenBeam biedt voor Windows ondersteuning via Miracast (sneltoets WIN+P) en Airplay voor Mac. BenQ en Northvision presenteren uiteraard via de dongel, maar ondersteunen ook Airplay voor Macbooks.

Merk
Model


Methode van verbinden


Besturingssysteem

BENQ
Instashow


USB+HDMI of USB-C dongel (max 15m)


Windows, Mac en ChromeOS

Actiontec
ScreenBeam


Peer-to-Peer
connectie


Windows, Mac en ChromeOS

Northvision
VisionShare


Oplaadbare HDMI /
USB-C dongel (max 5-7m)


Windows, Mac en ChromeOS

Verbinden met mobile device

Naast een laptop is het uiteraard ook wenselijk dat er verbinding gemaakt kan worden met een mobile device. BenQ heeft een eigen app die geïnstalleerd kan worden op het device en ondersteunt Airplay. ScreenBeam biedt ondersteuning voor iOS via AirPlay en voor Android via Google Cast. Hierdoor is er geen app nodig. Northvision maakt gebruik van de externe app Mirroring360 voor iOS en Android. Deze app is op basis van abonnementsvorm en brengt dus extra kosten met zich mee.

Merk
Model


Methode


Besturingssysteem

BENQ
Instashow


Ja, InstaShare-app


iOS & Android

Actiontec
ScreenBeam


Ja, geen app nodig


iOS & Android

Northvision
VisionShare


Ja, Mirroring360


iOS & Android

Beeld

Als je een mooi nieuw 4k (interactief) display aanbiedt, dan wil je daar natuurlijk een passende draadloos presenteren-oplossingen die ook 4K aan kan. Ook al wordt 4K aangeboden door alle drie de merken, ben je wel toegewezen tot de hogere modellen.

Naast 4k zorgt de 60GHz van VisionShare er ook voor dat het beeld zonder latency wordt overgezet. Er zit dus geen compressie tussen de laptop en het display. Hier heb je voornamelijk bij snellere beelden zoals video of het vaak switchen tussen programma’s enorm profijt van.

Merk
Model


Full HD


Tot 4k

BENQ
Instashow


BenQ WDC10


BenQ WDC20 (30Hz)

Actiontec
ScreenBeam


ScreenBeam 960


ScreenBeam 1100 (30Hz)

Northvision
VisionShare


VisionShare A20


VisionShare A40 (60Hz)

Gebruiksvriendelijkheid

Als het gaat om gebruiksvriendelijkheid is het fijn dat alle drie Plug & Play zijn. Dat er geen additionele software geïnstalleerd dient te worden is gunstig voor de ICT-infrastructuur en wanneer er externe mensen gebruik willen maken van het systeem. Als er vaak meetings worden gehouden waarbij er meerdere bronnen informatie tegelijk delen, houdt er dan rekening mee dat BenQ en ScreenBeam tot 4 schermen tegelijk kunnen weergeven en VisionShare maar één.

Merk
Model


Plug & Play


Touchback Win10


Extra software?


Docking station


Aantal schermen tegelijk weergeven

BENQ
Instashow(BenQ WDC20)
4 schermen

Actiontec
ScreenBeamAlle modellenNiet nodig


4 schermen

Northvision
VisionShare(VisionShare AC25)
1 scherm

Wil je graag meer informatie?

Dan kan je ons bereiken via +31(0)78 – 68 11 420 of mail naar info@epatra.eu

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

De aanvraag is succesvol verzonden