LG Electronics

Wat heeft LG doen besluiten om voor Epatra te kiezen?

LG heeft 5 jaar geleden besloten om nog meer en nauwkeuriger met Epatra te gaan samenwerken. Onze partnership was al uitstekend, maar forecasting is steeds belangrijker geworden in de markt waarin wij opereren. De vernieuwde samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is. Er is niet langer alleen voorraad in het LG warehouse, maar ook bij Epatra. Daar komt bij dat er een actieve rol is weggelegd voor de Key Account Manager van Epatra om LG een nog betere propositie te geven in de groeiende B2B markt.

Hoe bevalt de samenwerking met Epatra?

Maandelijks is er een vast overleg tussen LG en Epatra. In dit overleg worden de gemiddelde verkoop over de afgelopen periode, welke nieuwe klanten erbij zijn gekomen en bij welke klanten er extra focus moet komen te liggen doorgenomen. Daarnaast wordt de gemiddelde voorraadpositie besproken en waar nodig bijgesteld. Hierdoor is er altijd een gezonde voorraadpositie. Ook is er een regelmatige sell out en data uitwisseling tussen beide bedrijven, zodat LG weet wat voor en waar haar assortiment wordt verkocht. Ik kan dus niet anders zeggen dat de samenwerking uitstekend is.

Welke meerwaarde heeft Epatra?

Doordat Epatra actieve Key Account Managers in de buitendienst heeft, is er, buiten de bezoeken die de sales mensen van LG afleggen, extra focus vanuit de distributeur. Hierdoor wordt de LG line up nog beter onder de aandacht gebracht in de sterk groeiende B2B markt. Epatra laat haar personeel twee keer per jaar trainen door LG, zodat alle kennis en kunde in huis is. Epatra gebruikt regelmatig de showroom van LG en heeft zelf ook LG demoapparatuur in haar eigen showroom. Verder is er een actieve samenwerking op marketinggebied en is Epatra kennispartner voor veel LG resellers. Tenslotte levert Epatra een compleet pakket optionele accessoires, zodat een reseller alle audiovisuele apparatuur bij één leverancier kan bestellen.

Patrick Bouman

Sales Manager “Business Solutions”

Chiel van den Berg

Benelux Branch Sales IT

Michaël Van den Abbeele

B2B Sales Director BeLux

PORTAL VAN EPATRA

Ervaar het gemak van ons Portal

Het Epatra webportal is veel meer dan een ‘gewone webshop’. Het bevat o.a. de volgende onderdelen:

  • Belangrijke informatie in één overzicht
  • Specificaties, productsheets en foto’s van alle artikelen
  • Direct inzicht in alle actuele voorraden en verwachte levertijden
  • Ontvang offertes online en voer bestellingen zelf in
  • Melden en afhandelen van een storing, defect, retour of missend artikel

Lees meer over ons portal   //   Lees meer over onze andere diensten