[ubermenu config_id="main" menu="352"]

BenQ ultra-short-throw projector maakt dual-screen projectie met multi-touch mogelijk

door | apr 18, 2016 | NL_Nieuws

touch_pt01

BenQ, marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, breidt met de MW883UST zijn portfolio van lichtsterke en interactieve ultra-short-throw projectoren uit. De nieuwe projector wordt gekenmerkt door een uitstekende projectieverhouding van 0,24 en overtuigt met een haarscherp beeld door een lichtsterkte van 3300 ANSI lumen en een contrastverhouding van 10.000:1. Dit apparaat projecteert op slechts twaalf centimeter afstand van het projectieoppervlak een beeld met een beelddiagonaal van ruim 95 inch en is dus perfect voor het onderwijs. Storende schitteringen of schaduwen in de projectie komen niet meer voor. Via de MHL-interface kunnen mobiele eindapparaten zoals een smartphone of tablet razendsnel op de MW883UST worden aangesloten, hetgeen zorgt voor optimale flexibiliteit en talrijke aansluitmogelijkheden. Uitgebreide mogelijkheden en productieve functies, zoals de interactieve PointWrite U-technologie, brengen interactie in het leslokaal. De BenQ MW883UST+ is per direct in de handel verkrijgbaar voor een prijs van € 2.279,- (adviesprijs incl. btw.) De garantieperiode bedraagt 60 maanden; voor de lamp geldt garantie van 3 jaar resp. 2.000 branduur.

Korte afstand en overtuigende beeldkwaliteit
De nieuwe ultra-short-throw projector voldoet met de BrilliantColor™ -technologie, 1,07 miljard kleuren, het 6-segments kleurenwiel en 3D-kleurbeheer aan de hoogste kleurvereisten. De ingebouwde Keystone 2D en Corner Fit voor trapeziumcorrectie levert de best mogelijke beeldverhoudingen. Het beeldformaat wordt optimaal en zonder vervormingen afgesteld.
Door toepassing van de short-throw-technologie is de nieuwe BenQ-projector bijzonder geschikt voor flexibel gebruik in kleine kantoren of lokalen. De spreker profiteert dankzij de kleine projectieafstand van een volledige bewegingsvrijheid – ruimteproblemen, schitteringen of storende schaduwen behoren tot het verleden. Met een helderheid van 3300 ANSI lumen kan de projector zelfs in ruimtes met een fel omgevingslicht scherpe en heldere beelden projecteren. Daarbij zorgt de Total Inner Reflection-technologie voor een gelijkmatige verlichting van het projectieoppervlak.

Dual-screen projectie en interactie
Door middel van Dual Screen kan het projectieoppervlak ook nog eens worden vergroot. Deze functie voegt twee enkele projecties naadloos samen tot één grote projectie of splitst de projectie, zodat verschillende beelden met extra content aan beide kanten kunnen worden weergegeven. Met de optioneel verkrijgbare PointWrite U-technologie kunnen meerdere deelnemers in de projectie opmerkingen of schetsen invoegen en zo actief aan het leerproces deelnemen. De korte reactietijd zorgt daarbij voor een natuurlijk schrijfgevoel. De geïntegreerde Windows touch-besturing maakt multi-touch commando’s, zoomen en scrollen met intuïtieve bewegingen mogelijk, terwijl de docenten en studenten door lesmateriaal, afbeeldingen of Google Maps kunnen bladeren. Met de twee geïntegreerde, high-performance 10 watt luidsprekers kunnen ook video’s gemakkelijk zonder externe luidsprekers worden afgespeeld.

Maximale flexibiliteit bij installatie en projectie
De BenQ MW883UST biedt met zijn uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder 2x HDMI®, twee analoge VGA-RGB-interfaces, een Composite en twee Component videopoorten en S-Video-ingangen de gebruiker maximale flexibiliteit bij het presenteren. Met de Creston® LAN-Control-functie kan de projector optimaal in het bestaande netwerk worden geïntegreerd. De beheerder kan op afstand toegang krijgen tot de volledige functionaliteit van het apparaat. Zo kunnen bijvoorbeeld gecentraliseerde updates worden uitgevoerd op alle projectoren binnen het netwerk. Dankzij LAN is de overdracht van videogegevens met een standaard RJ-45 netwerkkabel mogelijk. De BenQ MW883UST biedt volledige flexibiliteit bij gegevensoverdracht. Via de HDMI®-poort kan content van een smartphone of tablet met MHL-ondersteuning via een micro-USB-kabel bliksemsnel en met hoge kwaliteit op een scherm worden vertoond.

De optionele QCast dongle van BenQ maakt een einde aan de kabelwirwar omdat de nieuwe MW883UST-projectoren draadloos met andere apparatuur kunnen worden verbonden. De Miracast dongle wordt in een HDMI®-poort van de projector gestoken en maakt via de kosteloze BenQ QCast app voor smartphones of tablets automatisch verbinding met Intel® WiDi-compatibele apparatuur. De Miracast-dongle brengt vervolgens de scherminhoud van laptops, smartphones of tablets draadloos en in real-time over met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Nog eleganter werkt het bij mobiele apparaten die NFC ondersteunen: De verbinding met de projector wordt automatisch via de draadloze NFC-technologie tot stand gebracht door het mobiele apparaat even boven een NFC-tag te houden.

SmartEco®-modus voor duurzame presentaties
Om een goede balans te vinden tussen energiekosten en de toenemende technologische vereisten van klaskokalen, maakt BenQ projectoren op basis van de SmartEco®-technologie. Met de SmartEco®-modus bespaart de gebruiker niet alleen energie maar wordt ook de levensduur van de lamp tot 50% verlengd omdat deze automatisch wordt aangepast aan de inhoud van de presentatie. De lamp wordt bijvoorbeeld bij inhoud met veel donkere elementen gedimd en levert slechts zoveel licht als nodig is. Daardoor worden de gebruikskosten zoals bijvoorbeeld voor reservelampen aanzienlijk verlaagd. In de stand-by modus verbruikt de projector minder dan 0,5 Watt aan energie.
Bovendien overtuigt de MW883UST door zijn rustige geluidsniveau van slechts 35 dB (A) in de normale en 29 dB (A) in de SmartEco®-modus.

Belangrijke kenmerken en technologieën van de BenQ MW883UST

  • DLP® -projector: bij de DLP®-technologie weerkaatsen miljoenen microspiegels op een DMD-chip het licht door de verbeterde kleurenwielen om zo te zorgen voor haarscherpe beelden en een levensechte kleurreproductie. Door de jaren heen beschermt de DLP®-technologie van BenQ de projectoren tegen leeftijdgerelateerde gebruikssporen.
  • Beeldkwaliteit & resolutie: WXGA 1280 x 800, 16:10, 3300 ANSI lumen, maximaal contrast van 10.000:1.
  • BrilliantColor™-technologie: de BrillantColor™-technologie van BenQ zorgt ervoor dat het uitgebreide kleurengamma van de projector in diepte en dynamiek veel verder gaat dan de conventionele kleurruimte.
  • MHL: via een HDMI®/microUSB-kabel kan content van mobiele apparaten met MHL-ondersteuning snel en met hoge kwaliteit op een scherm worden weergegeven. Films, games en foto’s kunnen zo gemakkelijk naar het projectievlak worden overgedragen.
  • LAN Control: LAN Control maakt toegang tot de projectoren op afstand mogelijk, waardoor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd.
  • LAN Display: voor een flexibele en voordelige installatie kunnen audio- en videobestanden via een normale netwerkkabel naar de projector worden verstuurd.
  • SmartEco®-technologie: SmartEco® is een lampentechnologie die is ontwikkeld door Philips en geoptimaliseerd door BenQ. De levensduur van de lamp wordt met maar liefst 50 procent verlengd, terwijl het energieverbruik wordt gereduceerd met maximaal 70 procent.

 

Epatra B.V.
Ohmweg 63
2952 BB Alblasserdam
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra B.V.
Spoorstraat 56F
8271 RH IJsselmuiden
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra BVBA
Singel 5
2550 Kontich
België
Tel: +32(0)3 - 808 08 35
E-mail: info@epatra.be
Website: www.epatra.be

ACE AV
Bergkällavägen 34
192 79 Sollentuna (Stockholm)
Zweden
Tel: +46 (0)8 - 4463720
E-mail: info@aceav.se
Website: www.aceav.se

Epatra, dé audiovisuele dienstributeur