[ubermenu config_id="main" menu="352"]

BenQ presenteert 75-inch multi-touch display voor interactieve presentaties in Full HD

door | mrt 21, 2016 | NL_Nieuws

IFP RP700_FA -F.jpg

BenQ, de LED-display-expert, presenteert op de CeBIT in Hannover (14-18 maart, hal 15/stand D20) een 190,5 cm/75-inch multi-touch display met een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels in 16:9-formaat. Het RP750-display ondersteunt naast haarscherpe presentaties ook de levendige interactie in werkgroepen en is daarom ideaal voor de moderne klasomgeving of vergaderingen met meer dan één spreker: zo hebben meerdere personen tegelijk toegang tot het display via de infrarood 20 Point Touch-technologie met geïntegreerd antibacterieel AG+-oppervlak. Bovendien kan content met de interactieve software DisplayNote eenvoudig worden gedeeld en gepresenteerd. De BenQ RP750 met Full HD-resolutie is vanaf mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 6.299 inclusief btw.

Interactiemogelijkheden voor modern onderwijs
De voor het eerst geïntegreerde infrarood 20 Point Touch-technologie maakt toegang door meerdere personen tegelijk mogelijk met maximaal 20 aanraakpunten op het paneel. Lesmateriaal of presentaties kunnen dus gemakkelijk door een team worden ontworpen en bewerkt. Daarbij worden vingeraanrakingen in realtime herkend en vloeiend weergegeven. In aanvulling op multi-touch gebaren, kunnen gebruikers ook werken met de meegeleverde pennen in verschillende kleuren, die via de ingebouwde NFC-tag kunnen worden geactiveerd. Ook kan de gratis DisplayNote-licentie voor het gezamenlijk bewerken van de presentaties worden gedownload. Met deze interactieve software-oplossing kunnen studenten bijvoorbeeld de uitleg van de docent op hun eigen mobiele apparaten voorzien van opmerkingen en andere inhoud koppelen en opslaan. Met de geïntegreerde EZWrite Whiteboard-software is het bovendien gemakkelijk snel notities te maken op het scherm, zonder extra apparaat.

Draadloze, flexibele presentaties
Het optioneel verkrijgbare BenQ InstaShow voor draadloze Full HD streaming levert een geheel nieuwe dimensie van interactieve presentaties. Met één druk op de knop kunnen maximaal acht deelnemers de schermen van hun notebooks in briljante full HD-kwaliteit op het grootformaat touch-display BenQ RP750 overdragen. Alles wat men hiervoor nodig heeft, is een HDMI®-aansluiting en een USB-interface. De installatie van software is niet nodig. Alle deelnemers aan de conferentie kunnen dus actief meedoen aan de presentatie – zonder rommelige kabels.

Oogvriendelijke technologie en antibacterieel AG+-oppervlak
Het nieuwe display RP750 garandeert met de geïntegreerde Low Blue Light-technologie en Anti-Glare-paneel voor minder storende schitteringen op het scherm om uw ogen te sparen en een gezondere werkomgeving te creëren. Dankzij het antibacteriële AG+-oppervlak krijgen bacteriën bij het multi-touch gebruik geen kans, wat bij het gebruik in leslokalen absoluut een voordeel is.

Compatibiliteit en eenvoudig beheer
Het BenQ touchdisplay RP750 is compatibel met de besturingssystemen Windows, Mac, Linux en Chrome. Ook bij de selectie van invoerbronnen biedt het paneel maximale flexibiliteit: Het display heeft drie HDMI®-poorten, drie VGA-interfaces en vijf USB-poorten (4x2.0/1x3.0). Bovendien is het apparaat voorzien van twee 10-watt luidsprekers. Een Android 4.2.1. besturingssysteem biedt met een intern geheugen van 8 GB de mogelijkheid een aantal handige apps te installeren. Met behulp van de meegeleverde MDA-software kunnen beheerders het display via het netwerk aansturen en beheren.
BenQ verleent op de RP750 3 jaar garantie met on-site exchange service.

Epatra B.V.
Ohmweg 63
2952 BB Alblasserdam
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra B.V.
Spoorstraat 56F
8271 RH IJsselmuiden
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra BVBA
Singel 5
2550 Kontich
België
Tel: +32(0)3 - 808 08 35
E-mail: info@epatra.be
Website: www.epatra.be

ACE AV
Bergkällavägen 34
192 79 Sollentuna (Stockholm)
Zweden
Tel: +46 (0)8 - 4463720
E-mail: info@aceav.se
Website: www.aceav.se

Epatra, dé audiovisuele dienstributeur