[ubermenu config_id="main" menu="352"]

BenQ introduceert BlueCore laserprojectoren voor AV-toepassingen

door | feb 18, 2016 | NL_Nieuws

1_LU9715

BenQ, marktleider op het gebied van DLP®-projectoren presenteert op de Integrated Systems Europe (ISE) in Amsterdam (9 – 12 februari, hal 4/stand 4-U24) haar nieuwste BlueCore-projectoren met innovatieve laser-light-technologie voor AV-toepassingen. De nieuwe apparaten produceren dankzij een dubbele laserlichtbron 6000 (BenQ LU9235) of 8000 ANSI lumen (BenQ LU9715), waardoor een maximale flexibiliteit voor projectie onder wisselende lichtomstandigheden wordt gecreëerd. Het verbeterde lasersysteem, een dubbel kleurenwiel en hoge contrastverhoudingen zorgen voor haarscherpe beelden met heldere kleuren. Beide modellen zijn compatibel met een verscheidenheid aan verwisselbare lenzen en zijn geschikt voor 360°-installatie en verticaal gebruik. Zo voldoen de nieuwe laserprojectoren van BenQ aan de hoogste eisen voor professionele toepassingen. De nieuwe modellen zijn vanaf april leverbaar voor € 19.990 (LU9715) en € 9.990 (LU9235) (adviesprijzen incl. BTW).

Doorslaggevend voordeel door superieure lasertechnologie
De nieuwe BenQ projectoren zijn uitgerust met een krachtige dubbele laserlichtbron en leveren een optimale helderheid van maar liefst 8000 ANSI lumen. Daarbij garandeert het dubbele kleurenwiel een maximale kleurintensiteit en glans dankzij een vlekkeloze reproductie van de RGBY-kleurruimte. De innovatieve BlueCore lasertechnologie zorgt voor een hoge contrastverhouding van 16.000:1 en intense zwartwaarden. In combinatie met de DLP® chip-technologie bereiken beide modellen de hoogst mogelijke kleurnauwkeurigheid gedurende ruim 20.000 uur.

Comfort en flexibiliteit opnieuw gedefinieerd
Een verbeterd koelsysteem, waarbij de afkoeling van de projectoren is gereduceerd tot enkele seconden, zorgt voor nog meer flexibiliteit en betrouwbaarheid in het dagelijks gebruik. De nieuwe BenQ projectoren zijn ontworpen voor 24/7 gebruik. Door de snelle responstijd kan de helderheid worden gedimd tijdens het gebruik, waardoor stroom wordt bespaard en de levensduur van de laser wordt verlengd. Vele andere professionele features maken de laserprojector geschikt voor professioneel gebruik. Zo zijn er verschillende verwisselbare lenzen beschikbaar, waarvan de meeste een variabele brandpuntsafstand hebben. Gemotoriseerde zoom, focus en Lens Shift zorgen voor een maximale flexibiliteit bij de installatie.

Aansluitmogelijkheden voor optimale prestaties
Naast de standaardinterfaces HDMI (1.4a), DVI-D, DisplayPort en RGB (elk VGA en 5 x BNC) beschikken de BenQ laserprojectoren over een reeks aansluitingen die ideaal zijn voor presentaties op beurzen, congressen, conferenties of andere grote evenementen. Zo is er een poort voor 3G-SDI, waarmee een ongecomprimeerd en ongecodeerd videosignaal met max. 3 Gbit/s serieel kan worden verzonden. Ook is een HDBaseT™-interface ingebouwd, die de zogenaamde “5Play” ondersteunt. De verbinding met HDBaseT™ vindt plaats via een CAT5-kabel die de signalen zonder enig verlies tot een afstand van 100 meter overbrengt. Zo kunnen behalve video- en audiosignalen ook voeding, USB en Ethernet in één kabel worden gecombineerd. De robuuste behuizing biedt verschillende bevestigingsopties en is geschikt voor bediening via een toetsenbord. Bij de levering is een afstandsbediening inbegrepen. De besturing kan ook via het netwerk plaatsvinden. Met 40/37 dB (A) produceert de LU9715 voor zijn klasse en vermogen een zeer laag geluidsniveau en gaat naadloos op in het interieur van collegezalen, auditoria en leslokalen.

Epatra B.V.
Ohmweg 63
2952 BB Alblasserdam
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra B.V.
Spoorstraat 56F
8271 RH IJsselmuiden
Nederland
Tel: +31(0)78 - 68 11 420
E-mail: info@epatra.eu
Website: www.epatra.eu

Epatra BVBA
Singel 5
2550 Kontich
België
Tel: +32(0)3 - 808 08 35
E-mail: info@epatra.be
Website: www.epatra.be

ACE AV
Bergkällavägen 34
192 79 Sollentuna (Stockholm)
Zweden
Tel: +46 (0)8 - 4463720
E-mail: info@aceav.se
Website: www.aceav.se

Epatra, dé audiovisuele dienstributeur